Αρνάκι με Μελιτζάνες: Μια Εκρηκτική Γεύση που Μαγνητίζει

Οι μελιτζάνες είναι σε φόρμα αυτόν τον μήνα και προσφέρονται σε πολλές συνταγές. Ένα από τα καλύτερα πιάτα είναι το κοκκινιστό αρνάκι με μελιτζάνες, το οποίο συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν τους απαιτητικούς.

Υλικά για 4-5 μερίδες:
– 1 κιλό αρνάκι σπάλα, κομμένο σε κομμάτια των 4 εκ.
– 700 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
– 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
– 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
– 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
– 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
– 1.200 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
– 120 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:
Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Έπειτα ρίχνουμε το δεντρολίβανο, τις ντομάτες και 100 ml νερό, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Τέλος, προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες, αλατοπίπερο και ρίγανη, ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν.

Πηγή: kathimerini.gr