Αρχικά, σε 3 μικρά πυρίμαχα μπολάκια, ρίχνετε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής. Προσθέστε σε κάθε μπολάκι 1 κουταλιά γλυκού νερό και ανακατέψτε καλά, ώστε να διαλυθούν οι σκόνες και να αποκτήσει το μείγμα το αντίστοιχο χρώμα. Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι, αναμίξτε τη ζάχαρη με το άγαρ άγαρ, προσθέτοντας 150 ml νερό. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσουν τα στερεά και το νερό να αρχίσει να κοχλάζει. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε το ανθόνερο ή ροδόνερο, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ντύστε εσωτερικά 3 ατομικά μπολάκια με διάφανη μεμβράνη, που να εξέχει από τα χείλη τους. Μοιράστε το μείγμα ζάχαρης στα μπολάκια και, αργά αργά, προσθέστε το χρωματιστό νερό, κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας καλά. Για να δημιουργήσετε την απόχρωση του σμαραγδιού, προσθέστε 1-2 σταγόνες από το μπλε νερό στο μπολ με το πράσινο μείγμα.
Αφήστε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έτσι ώστε τα χρωματιστά μείγματα να σφίξουν και να αποκτήσουν υφή πυκνού ζελέ. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τις μεμβράνες και ξεκολλήστε τα ζελέ από τα μπολάκια. Κόψτε καθένα από τα ζελέ σε 4 φέτες και στη συνέχεια κομματιάζετε τις φέτες σε μικρότερα, άναρχα κομμάτια που θα μοιάζουν με διάφανα πετράδια.
Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια ελαφρώς λαδωμένη πυκνή σχάρα. Αφήστε τη σχάρα σε ένα καλά αεριζόμενο σημείο για 48 ώρες, ώστε τα ζελεδάκια να στεγνώσουν και να σφίξουν. Μετά τις πρώτες 24 ώρες, γυρίστε τα για ομοιόμορφο στέγνωμα. Αν στο τέλος είναι ακόμα μαλακά, αφήστε τα άλλη μια μέρα. Τα ζελεδάκια πρέπει να είναι τραγανά απ’ έξω αλλά μαλακά στο εσωτερικό.
Διατηρήστε τα ζελεδάκια σε αεροστεγή βάζα. Η διαδικασία προετοιμασίας διαρκεί 20 λεπτά, ενώ απαιτούνται συνολικά 3 ημέρες και 20 λεπτά.
Πηγή: kathimerini.gr