Τα υλικά που θα χρειαστούμε περιλαμβάνουν:
– 2 φύλλα σφολιάτας
– 100 γρ. πελτέ ντομάτας
– 1 κουτ. γλυκού αλάτι
– 1 1⁄2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– Λίγη ρίγανη
– 100 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
– 200 γρ. φέτες τυρί του τοστ
– 150 γρ. σαλάμι της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
– Σουσάμι λευκό και μαύρο, για το πασπάλισμα
– 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
Η διαδικασία ξεκινά με το ξετύλιγμα του πρώτου φύλλου σφολιάτας το οποίο το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το αλάτι και το ελαιόλαδο, και αλείφουμε με αυτό τη μισή επιφάνεια του φύλλου. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια, διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, ώστε η ακαλύπτη πλευρά να καλύψει τα υλικά και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Για το δεύτερο φύλλο, θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετική γέμιση. Τοποθετούμε το τυρί του τοστ με τέτοιο τρόπο ώστε οι φέτες να μισοκαλύπτουν η μία την άλλη και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες σαλάμι. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα και κόβουμε πάλι σε τετράγωνα.
Τα σφολιατάκια τοποθετούνται σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αλείφονται με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζονται με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: kathimerini.gr