Μαγειρεύουμε με εποχικά υλικά και κάνουμε προγραμματισμένες αγορές, ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη και να απολαύσουμε σπιτικά φαγητά. Για τον λόγο αυτό, έχουμε ετοιμάσει ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο που εκτείνεται από Δευτέρα έως Κυριακή. Αυτό το πλάνο θα σας βοηθήσει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά από την Παρασκευή, προτού ολοκληρώσετε τα ψώνια σας το Σάββατο.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, προτείνουμε να ενσωματώσετε κόκκινο κρέας 1-2 φορές, πουλερικά 1-2 φορές, 2-3 φορές λαχανικά και όσπρια και 1-2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Και φυσικά, αξίζει πάντα ένα γλυκό. Για την εβδομάδα 7/10 – 13/10 προτείνουμε:
Δευτέρα – Mac ’n’ cheese με φυστίκια Αιγίνης και μορταδέλα: Ένα πιάτο που συνδυάζει τρία τυριά, μορταδέλα και φυστίκια Αιγίνης, συνοδευόμενο από καροτοσαλάτα.
Τρίτη – Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια: Απαλό και αρωματικό, σερβιρισμένο με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
Τετάρτη – Πρασόρυζο με τραχανά: Ένα εναλλακτικό πιάτο με χαρακτηριστική γεύση, συνοδευόμενο από σαλάτα πρασινάδων.
Πέμπτη – Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί: Ζουμερά και γεμάτα γεύση, σερβιρισμένα με τζατζίκι και πατατοσαλάτα.
Παρασκευή – Γίγαντες πλακί: Μια νόστιμη συνταγή με γίγαντες, λεμόνι και εποχιακά λαχανικά, συνοδευόμενοι από σαλάτα με χόρτα.
Σάββατο – Ψαρόσουπα: Πλούσια και αχνιστή, ιδανική για τις κρύες μέρες, σερβιριζόμενη με πατατοσαλάτα και πολυάσπρο ψωμί.
- Κυριακή – Κοτόπουλο με κρεμμυδάκια και λιαστά βερίκοκα: Μια γευστική συνταγή, που συμβαδίζει με την παράδοση, παρέα με πλούσια σαλάτα και ζεστό ψωμί.
Και κλείνουμε την εβδομάδα με ένα γλυκό: στρούντελ με μήλα. Αυτό το πλιάτο με γέμιση μήλων θα απογειώσει το γεύμα σας, είτε το απολαύσετε μόνο του είτε με έναν καφέ ή τσάι.
Πηγή: kathimerini.gr