Εβδομαδιαίο Συνταγολόγιο Με Σπιτικές Συνταγές Από Εποχικά Υλικά

Μαγειρεύοντας με σπιτικές συνταγές και χρησιμοποιώντας εποχικές πρώτες ύλες, φροντίζουμε να ψωνίζουμε με προγραμματισμό, έτσι ώστε να αποφεύγουμε την υπερβολή και την αισθητική των απορριμμάτων. Στο πνεύμα αυτό, σας προτείνουμε ένα εβδομαδιαίο μενού από Δευτέρα έως Κυριακή για την εβδομάδα 30/9 – 06/10, με ευκολίες και γεύσεις που ενσωματώνουν τόσο τις παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας όσο και τις συστάσεις των διατροφολόγων.

Δευτέρα: Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με τραχανά αρωματισμένο με ντομάτα, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί. Είναι μια χορταστική και γρήγορη επιλογή, που μπορούμε να εμπλουτίσουμε με διάφορα άλλα υλικά κατά την προτίμησή μας.

Δευτέρα: Ακολουθεί κοτόπουλο φιλέτο με ζεστή σαλάτα σίζαρ, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά, προσφέροντας συνδυασμό γεύσεων με την ελαφριά αρωματική σάλτσα του.

Τετάρτη: Συνεχίζουμε με τις σμυρναίικες πατάτες γιαχνί, οι οποίες συνδυάζουν λίγα αλλά γευστικά υλικά, δημιουργώντας ένα νόστιμο και πρόχειρο πιάτο.

Παρασκευή: Το βραδινό μας είναι οι φακές με πράσο και μήλο, που συνδυάζονται ιδανικά με σαλάτες και βραστά χόρτα.

Πέμπτη: Το αποκορύφωμα της εβδομάδας είναι οι χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης, που προσφέρουν πλούσια γεύση και αρώματα.

Σάββατο: Για το σαββατιάτικο ψάρι, ετοιμάζουμε γλώσσα με ντοματένια σάλτσα και κάππαρη, ιδανική για να συνοδευτεί με μια φρέσκια σαλάτα.

Κυριακή: Κλείνουμε την εβδομάδα με αφράτα σουτζουκάκια, σερβιρισμένα με λεμονάτη σάλτσα και συνοδευτικά όπως τηγανητές πατάτες ή βουτυράτο πιλάφι.

Και φυσικά, μην ξεχάσετε το γλυκό! Η εύκολη σοκολατόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, με 4 απλά υλικά που την κάνουν ζουμερή και γευστική.

Πηγή: kathimerini.gr