Δευτέρα: Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με τραχανά αρωματισμένο με ντομάτα, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί. Είναι μια χορταστική και γρήγορη επιλογή, που μπορούμε να εμπλουτίσουμε με διάφορα άλλα υλικά κατά την προτίμησή μας.
Δευτέρα: Ακολουθεί κοτόπουλο φιλέτο με ζεστή σαλάτα σίζαρ, έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά, προσφέροντας συνδυασμό γεύσεων με την ελαφριά αρωματική σάλτσα του.
Τετάρτη: Συνεχίζουμε με τις σμυρναίικες πατάτες γιαχνί, οι οποίες συνδυάζουν λίγα αλλά γευστικά υλικά, δημιουργώντας ένα νόστιμο και πρόχειρο πιάτο.
Παρασκευή: Το βραδινό μας είναι οι φακές με πράσο και μήλο, που συνδυάζονται ιδανικά με σαλάτες και βραστά χόρτα.
Πέμπτη: Το αποκορύφωμα της εβδομάδας είναι οι χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης, που προσφέρουν πλούσια γεύση και αρώματα.
Σάββατο: Για το σαββατιάτικο ψάρι, ετοιμάζουμε γλώσσα με ντοματένια σάλτσα και κάππαρη, ιδανική για να συνοδευτεί με μια φρέσκια σαλάτα.
Κυριακή: Κλείνουμε την εβδομάδα με αφράτα σουτζουκάκια, σερβιρισμένα με λεμονάτη σάλτσα και συνοδευτικά όπως τηγανητές πατάτες ή βουτυράτο πιλάφι.
Και φυσικά, μην ξεχάσετε το γλυκό! Η εύκολη σοκολατόπιτα αποτελεί την ιδανική επιλογή, με 4 απλά υλικά που την κάνουν ζουμερή και γευστική.
Πηγή: kathimerini.gr