Φρέσκο Ψάρι με Μαραθόριζα και Πορτοκάλι στον Φούρνο

Η διαδικασία για να ετοιμάσουμε φέτες ψαριού με μαραθόριζα και πορτοκάλι ξεκινά με την προθέρμανση του φούρνου στους 180°C (αέρας). Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 60 ml ελαιόλαδο με φρέσκο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτοντας και τη μουστάρδα. Αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί σε αυτό το μείγμα.

Στη συνέχεια, στρώνουμε τις ροδέλες της μαραθόριζας σε ένα αντικολλητικό ταψί, ώστε να καλύψουν πλήρως τον πυθμένα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προχωράμε με το ψήσιμο: αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε τις φέτες ψαριού πάνω από τη μαραθόριζα, χωρίς να τις ξεπλύνουμε από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα πάνω τους, ενώ την υπόλοιπη μαρινάδα την πετάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, έως ότου το ψάρι ψηθεί ολοκληρωτικά.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για 4 μερίδες και μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με πατατοσαλάτα, άνηθο και κάππαρη. Για να το απολαύσουμε με μια νότα δροσιάς, προτείνεται να ανοίξουμε μια ροζέ ρετσίνα ή ένα ροζέ Ξινόμαυρο.

Γλώσσα, μπακαλιάρος, καπόνι, σφυρίδα και συναγρίδα είναι ορισμένα από τα ψάρια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή αυτή. Η μαραθόριζα και το πορτοκάλι προσφέρουν ένα υπέροχο άρωμα στο ψάρι.

Πηγή: kathimerini.gr