Για την παρασκευή της, αρχικά ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, βράζουμε άφθονο νερό σε μία κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε τις φλούδες για περίπου 4 λεπτά. Μετά τον βρασμό, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες τρεις φορές. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε καθαρές πετσέτες.
Αφού τα πορτοκάλια ετοιμαστούν, τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και την τοποθετούμε σε μια βαθειά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μισό από το μετρημένο νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε τις φλούδες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, και αν το μείγμα γίνει πολύ πυκνό, προσθέτουμε λίγο από το υπόλοιπο νερό. Στα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε τη λουίζα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά.
Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, γεμίζοντάς τα έως επάνω. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει τελείως. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Για όσους προτιμούν μια πιο λεία υφή, μπορούν να πολτοποιήσουν τη μαρμελάδα με ραβδομπλέντερ πριν την αποθήκευση, αφού πρώτα αφαιρέσουν τη λουίζα.
Πηγή: kathimerini.gr