Η κουζίνα τους είναι πλούσια και ξεχωρίζει για την τεχνική τους στη ζύμη. Όλα τα ζυμαρικά ετοιμάζονται από το μηδέν, και οι επισκέπτες διδάσκονται πώς να γεύονται παραδοσιακά πιάτα όπως τα χινκάλι και το χατσαπούρι – το οποίο ετοιμάζεται με προσοχή και αγάπη, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά. Τα φαγητά τους είναι αρκετά σκορδάτα, προσφέροντας πληθωρικές μερίδες που περισσεύουν.
Στην Καλλιθέα, οι επιλογές είναι πολλές με τρεις γεωργιανές ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Στην ταβέρνα Iberia, για παράδειγμα, όλα τα πιάτα παρασκευάζονται επιτόπου. Ο Μαμούκα και η Ία, οι ιδιοκτήτες, έχουν γνώσεις μαγειρικής και σέρβις και προσφέρουν πιάτα από την πατρίδα τους, όπως το κλασικό χατσαπούρι και τα χινκάλι.
Η Sherekilebi, μια άλλη γεωργιανή ταβέρνα, προσφέρει χειροποίητο ψωμί και νόστιμα πιάτα, όπως το όστρι – ένα γεωργιανό μαγειρευτό με μοσχαρίσιο κρέας. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε και σπιτικά αναψυκτικά, αποτελώντας μια γλυκιά επιλογή γι’ αυτούς που προτιμούν κάτι διαφορετικό.
Το Kartlis, που σημαίνει “σε αγαπώ Κartlis”, είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή και προσφέρει κλασικά πιάτα της γεωργιανής κουζίνας, όπως χοιρινά σουβλάκια και σούπες. Οι ιδιοκτήτες παρέχουν μια ποικιλία κρασιών και τσάτσα – το γεωργιανό τσίπουρο.
Είναι μια εμπειρία που συνδυάζει την απόλαυση του φαγητού με την επιστήμη του καλωσορίσματος, και οι γεωργιανές ταβέρνες είναι σίγουρα ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.
Πηγή: kathimerini.gr