Η τέχνη της παρασκευής του παραδοσιακού άσπρου γλυκού με τη στήριξη της Σούλας Μπόζη

Εδώ και καιρό αναμέναμε με ανυπομονησία μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από τον Γαστρονόμο. Η κ. Σούλα Μπόζη είχε αναφερθεί πολλές φορές στο γνωστό «άσπρο γλυκό», ένα από τα διασημότερα κεράσματα της πολίτικης κουζίνας. Είχε μιλήσει για τη χαρακτηριστική απλότητα της διαδικασίας παρασκευής του, αλλά και για τον κόπο που απαιτείται. «Χρειάζεται ένας για να κρατάει τον τέντζερε κι άλλος ένας να ανακατεύει με το ξύλινο γουδοχέρι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η παραδοσιακή αυτή λιχουδιά ετοιμάζεται κατά την ημέρα του Αγίου Δημητρίου (26/10) και μπορεί να διατηρηθεί για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Έτσι, όταν μας προσκάλεσε ένα ζεστό απόγευμα του Σεπτεμβρίου να φτιάξουμε το γλυκό όλοι μαζί στο σπίτι της, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε δεύτερη φορά. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε την παρασκευή αυτού του φημισμένου γλυκού και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία με την κ. Μπόζη.

Πηγή: kathimerini.gr