Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και περίπου 250 ml νερού. Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά, 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο σερβίρισμα, χρειαζόμαστε περίπου 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 σκελίδες τριμμένου σκόρδου, λίγο αλάτι, 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, 1/2 κουταλάκι γλυκιά ή καυτερή πάπρικα, καθώς και γλυκό ή καυτερό μπούκοβο και λίγο σουμάκι για το πασπάλισμα.
Αρχικά, για τη ζύμη, ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου η ζύμη γίνει μέτρια και δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε κομμάτια 2-2,5 εκ. Στο κέντρο κάθε κομματιού τοποθετούμε 1/2 κουταλάκι γέμιση, κλείνουμε τα άκρα και σχηματίζουμε μικρά πουγκιά. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, τοποθετούμε τα μαντί σε σκεύος πασπαλισμένο με αλεύρι για να μην κολλήσουν.
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα μαντί σε δόσεις και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά. Αφού τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας για να στραγγίξουν.
Για το σερβίρισμα, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το αλάτι και λίγο νερό. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πάπρικα, καβουρδίζοντας για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε τα μαντί σε πιατέλα, σκορπίζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζοντας με σουμάκι και μπούκοβο.
Πηγή: kathimerini.gr