Μαρμελάδα λεμόνι από φλούδες για μοναδικές γεύσεις

Η Αντωνία Ζάρπα, σεφ και εστιάτορας από την Τήνο, μοιράζεται τη συνταγή της για μια μοναδική μαρμελάδα λεμόνι. Για αυτή τη μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε φλούδες από ακέρωτα λεμόνια που έχουν καθαριστεί από τη λευκή μεμβράνη.

Αρχικά, βράζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό για 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και ξεπλένουμε τις φλούδες, τις αφήνουμε για 24 ώρες σε νερό στο ψυγείο προκειμένου να ξεπικρίσουν. Αφού περάσει αυτό το διάστημα, στραγγίζουμε τις φλούδες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 650 γρ. ζάχαρη και 150 ml νερού, και βράζουμε μέχρι οι φλούδες να μαλακώσουν, διαδικασία που απαιτεί τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Μετά, πολτοποιούμε τις φλούδες με ραβδομπλέντερ και, όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα, προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και να την διατηρήσουμε στο ψυγείο, καθώς περιέχει λίγη ζάχαρη. Για να προσθέσουμε επιπλέον γεύσεις, μπορούμε να ενσωματώσουμε παπαρουνόσπορο, γλυκάνισο ή ζαφορά. Αυτή η μαρμελάδα προσφέρει πολλές δυνατότητες πειραματισμών στη γεύση.

Σημειώστε ότι μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη ακόμη περισσότερο, στα 500 γρ., εάν επιθυμείτε.

Πηγή: kathimerini.gr