Όσον αφορά το μενού, εντυπωσιάζει με την ποικιλία του και την ποιότητα των υλικών. Το Manari προτάσσει ελληνικό κρέας από επιλεγμένες περιοχές της χώρας, με συνεργασίες απευθείας από βοσκούς, κάτι που αναγράφεται και στον κατάλογο. Η φιλοσοφία του εστιάζει στην αξιοποίηση κάθε μέρους του ζώου, με νόστιμες προτάσεις που χτίζουν μια γαστρονομική εμπειρία. Η ωραία «ορφανή» μακαρονάδα βράζει σε κρεάτινο ζωμό και απορροφά μοναδικές γεύσεις, ενώ το τρυφερό αρνίσιο και πρόβειο παϊδάκι εντυπωσιάζει.
Στον κατάλογο θα συναντήσεις τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες με πρόβειο γιαούρτι, καθώς και τυροκαυτερή με ψητές πιπεριές. Μια κρεατόπιτα με πρόβειο κρέας και φέτα αποτελεί μάλιστα μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα είναι το μοσχαρίσιο συκώτι, το οποίο σερβίρεται λεπτοκομμένο και ζουμερό, ενισχυμένο με ελαιόλαδο και ξίδι.
Εντούτοις, κάποιες επιλογές όπως το μοσχαρίσιο μπιφτέκι δεν έφθασαν τα αναμενόμενα επίπεδα, δείχνοντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Όμως η δημιουργική προσέγγιση του σεφ Άρη Βεζενέ, που επιθυμεί να επαναφέρει την αλήθεια της ελληνικής κουζίνας, διαφαίνεται σε κάθε πιάτο.
Η συνολική εμπειρία είναι σίγουρα αξέχαστη, με ωραίες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα να συνοδεύουν τα γεύματα. Στο πλαίσιο αυτό, το Manari φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα σχετικά με τη σύγχρονη εκδοχή της ταβέρνας, επαναφέροντας τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής παράδοσης με άρτια εκτέλεση.
Πηγή: kathimerini.gr