Για την προετοιμασία του πιάτου, χρειάζονται περίπου 20 λεπτά, με το συνολικό χρόνο ψησίματος να ανέρχεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά. Ακολουθεί μια πολύ απλή διαδικασία παρασκευής.
Πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στο ταψί, συνδυάζουμε τις πατάτες, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Οι πατάτες απλώνονται ομοιόμορφα στο ταψί, και ακολουθεί η προσθήκη των μυρωδικών.
Αφού αλατοπιπερώσουμε το αρνί, το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε 300 ml νερού. Ένα κομμάτι λαδόκολλας βρέχεται και σφίγγεται γύρω από το φαγητό, κλείνοντας καλά. Στη συνέχεια, το ταψί σκεπάζεται σφιχτά με αλουμινόχαρτο και τοποθετείται στο φούρνο.
Ψήνουμε για 2½ ώρες, έως ότου το κρέας γίνει τρυφερό και να αποκολλιέται από το κόκαλο. Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 10-12 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ωραίο ροδαλό χρώμα. Το πιάτο σερβίρεται σε ζεστά πιάτα για να διατηρηθεί η θερμότητα και η γεύση του αρνιού και της σάλτσας.
Υλικά για 4-6 μερίδες:
– 1.500 γρ. αρνάκι από σπάλα ή μπούτι, σε μεγάλα κομμάτια
– 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια
– Χυμός από 2 λεμόνια
– 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
– Κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, δεντρολίβανου, θρούμπι και ρίγανη
– 100 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πηγή: kathimerini.gr