Για τη δημιουργία της τυροκαυτερής, πρώτα ρίχνουμε στον πολυκόφτη το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ξερή ρίγανη, το καυτερό μπούκοβο, τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Μετά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε χοντροτριμμένες τη φέτα και το μανούρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Υλικά:
– 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδας
– 150 ml ελαιόλαδο
– 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
– 1 κουτ. γλυκού τριμμένη ξερή ρίγανη
– 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
– 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
– 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένες
– 500 γρ. φέτα
– 150 γρ. μανούρι
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για 4-6 μερίδες. Πηγή: kathimerini.gr