Αναστάτωση στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες λόγω 24ωρης απεργίας

Αναστέλλονται και τροποποιούνται τα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών του Προαστιακού, την Πέμπτη, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγελθεί. Οι δρομολογήσεις της γραμμής 3 του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, η 24ωρη απεργία θεωρήθηκε νόμιμη από τη Δικαιοσύνη. Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσαν ότι η Δικαιοσύνη «απέρριψε στο σύνολό της την αγωγή της Hellenic Train».

Οι εκπρόσωποι των σωματείων τονίζουν ότι η διοίκηση της Hellenic Train, μετά την απόφαση αυτή, πρέπει να επενδύσει στις υποδομές και στους εργαζομένους: «Οφείλει να εξασφαλίσει στους επιβάτες ασφαλή, ποιοτική και γρήγορη μεταφορά και να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού για τη διασφάλιση ποιοτικής και ασφαλούς εργασίας, όπως και στη δρομολόγηση σύγχρονου τροχαίου υλικού».

Για τη διευκόλυνση των επιβατών, η Hellenic Train, σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσει δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, όπως αποτυπώνεται στον σχετικό πίνακα. Τέλος, τα σωματεία σχεδιάζουν να ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση μετά την ολοκλήρωση της απεργίας και αναμένονται λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini.gr