Απάντηση της υπουργού Πολιτισμού για την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Μαρινέλλας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι η ευθύνη παροχής ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των ιδιωτικών εκδηλώσεων στο Ηρώδειο βαρύνει τον διοργανωτή. Σε παρέμβασή της σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους, με ορατό παράδειγμα την Ακρόπολη, και ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες και σε άλλες αρχαιολογικές τοποθεσίες, όπως οι Δελφοί, η Λίνδος και η Κνωσσός.

Διευκρίνισε πάντως ότι στο Ηρώδειο -όπως συμβαίνει και με άλλα μνημεία- η εκδήλωση πραγματοποιείται από ιδιώτες και ότι το κράτος παραχωρεί το χώρο για τις ιδιωτικές τους εκδηλώσεις. «Θα πρέπει και οι ιδιώτες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε η υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι για τις δημόσιες παραστάσεις που πραγματοποιούνται από τον εποπτευόμενο οργανισμό του ΥΠΠΟ, Ελληνικό Φεστιβάλ, παρέχονται αναγκαίες υγειονομικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενοφόρα, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε επίσης την κατάσταση, τονίζοντας ότι δεν είχε ζητηθεί από τον διοργανωτή η παρουσία ασθενοφόρου του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ανέφερε ότι η διοργάνωση ιδιωτικών γεγονότων στο Ηρώδειο δίνει τη δυνατότητα στον ιδιώτη να καλύψει την υγειονομική υπηρεσία ή να ζητήσει την παρουσία του ΕΚΑΒ.

Πηγή: kathimerini.gr