Διένεξη μεταξύ σεφ και Δήμου Αθηναίων για έργα μπροστά από εστιατόριο

Σε βίντεο του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που αναφέρεται σε «πολυήμερα» έργα μπροστά από το εστιατόριό του, επισημαίνεται η κατάσταση αυτή προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Ο κ. Τσιοτίνης υποδεικνύει πως τις τελευταίες 20 ημέρες το εστιατόριό του έχει σχεδόν κλείσει, λόγω των σκαψιμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, και αναφέρει ότι έχουν παραμείνει ανοιχτές τάφροι.

Σε αντίκρουση των δηλώσεων του σεφ, ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν εκτελούν εργασίες στην εν λόγω περιοχή. Αναφέρεται ότι οι εργασίες στους δρόμους προέρχονται από αναγκαστικές συντηρήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει αναγγείλει βλάβες, καθώς και από έργα της ΕΝΑΟΝ σχετικά με το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν απαιτείται άδεια από το Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή καταγγέλλει τους χαρακτηρισμούς του κ. Τσιοτίνη, υποστηρίζοντας ότι είναι ανυπόστατοι και ότι ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση στο πεζοδρόμιο έξω από το εστιατόριο. Ο σεφ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι έχει απευθυνθεί σε κι άλλα αρμόδια όργανα, όπως η ΕΥΔΑΠ και οι υπηρεσίες του φυσικού αερίου, για να ζητήσει λύσεις στο πρόβλημά του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρει κάποια ικανοποιητική απάντηση.

Πηγή: kathimerini.gr