Δίωξη κατά αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου για θανατηφόρο εμπρησμό που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους

Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σήμερα σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σχετικά με τη φονική φωτιά που εκδηλώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. Η πυρκαγιά αυτή προκάλεσε τον θάνατο δύο ανδρών και κατέστρεψε 71.000 στρέμματα δάσους. Ο εισαγγελέας Κορίνθου, αφού μελέτησε τη δικογραφία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την άσκηση δίωξης για εμπρησμό, από τον οποίο προήλθε θάνατος.

Ο αντιδήμαρχος φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά, καθώς κάπνιζε τα μελίσσια του στην περιοχή, ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν αυξημένος. Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε την παρουσία του ακριβώς στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ αρχικά ο ίδιος είχε αποκρύψει την ύπαρξη των μελισσιών του. Μετά από την κατάθεση του μάρτυρα, ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι βρισκόταν 200-250 μέτρα μακριά από το σημείο εκδήλωσης της φωτιάς την ώρα της ανάφλεξης.

Η ποινή για το κακούργημα αυτό κυμαίνεται από 10 έως 20 χρόνια κάθειρξης. Ο αντιδήμαρχος αναμένεται να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον των αρμόδιων αρχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: kathimerini.gr