Δύο συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων που αφορούν πορνογραφία ανηλίκων. Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος ενός 54χρονου, ο οποίος συνελήφθη, ενώ εκκρεμεί δικογραφία και για έναν 71χρονο.

Η αστυνομία εντόπισε τους δύο άνδρες μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. Οι άνδρες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ίχνη, είχαν πρόσβαση σε μια διαδικτυακή εφαρμογή και κατέβαζαν υλικό που σχετίζεται με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων παρουσία δικαστικών λειτουργών, όπου κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα sim και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ψηφιακές συσκευές του 54χρονου, ανακαλύφθηκαν φωτογραφίες που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του με άμεσες διαδικασίες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ η δικογραφία που αφορά τον 71χρονο έχει υποβληθεί στην κατάλληλη εισαγγελική Αρχή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: kathimerini.gr