Επεισόδιο Καταδίωξης Ταχύπλοου με Μετανάστες Ανοιχτά της Ρόδου

Επεισόδιο καταδίωξης ενός ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά της Ρόδου. Το Λιμενικό Σώμα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε ένα μαύρο ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές.

Όταν το ταχύπλοο αντιλήφθηκε το περιπολικό σκάφος, αύξησε την ταχύτητά του, ωστόσο μετά από μια σύντομη καταδίωξη προσάραξε στην παραλία του Μαύρου Κάβου. Εκεί αποβίβασε 20 αλλοδαπούς (10 άνδρες και 10 ανήλικους) οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν το ταχύπλοο κενό επιβαινόντων.

Το σκάφος, μήκους περίπου 11 μέτρων και με τρεις εξωλέμβιες μηχανές 400 HP η κάθε μία, είχε προηγουμένως σχετιστεί με άλλα περιστατικά διακίνησης μεταναστών. Από τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε και το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Το Λιμενικό Σώμα αποκάλυψε ότι υπήρξε ειδικός σχεδιασμός από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με ανακατανομή των επιχειρησιακών μέσων, γεγονός που οδήγησε στην ακινητοποίηση του ταχύπλοου, παρά τη μεγάλη ιπποδύναμή του.

Πηγή: kathimerini.gr