Επιδείνωση Καιρού με Βροχές και Καταιγίδες σε Διάφορες Περιοχές της Χώρας

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας αναμένεται να φέρει σήμερα Σάββατο (05-10-24) τοπικές ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα. Επιπλέον, μέχρι το απόγευμα θα παρουσιαστούν πρόσκαιρα φαινόμενα και στη δυτική Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικές προβλέψεις περιλαμβάνουν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
α) Μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, με έμφαση στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και σε βόρεια κομμάτια της δυτικής Πελοποννήσου και πιθανώς στα νότια νησιά του Ιονίου.
β) Μέχρι το απόγευμα, και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και στη Θράκη μέχρι το βράδυ.

Η πρόγνωση για αύριο Κυριακή (06-10-2024) δείχνει ότι στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Η κατάσταση του καιρού θα βελτιωθεί το βράδυ, εκτός από τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα παραμείνουν ελαφρώς πιο έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, φθάνοντας τους 24-30 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές.

Για τη Δευτέρα (07-10-2024), ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ωστόσο το πρωί στα βορειοανατολικά θα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά μπορεί να είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη (08-10-2024), ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα δυτικά, με θερμοκρασία που αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Τετάρτη (09-10-2024) θα είναι αίθριος καιρός στα ανατολικά και νότια, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, και αναμένονται άνεμοι από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να αυξάνεται ελαφρώς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), με επικαιροποιήσεις κάθε 12 ώρες.

Πηγή: kathimerini.gr