Επικαιροποιημένο Δελτίο Καιρού με Ισχυρούς Ανέμους και Βροχές στην Ελλάδα

Το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, που δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, έχει ενημερωθεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές από το αρχικό δελτίο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται σημαντικές μεταβολές του καιρού στη χώρα μας από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τη Δεύτερη 30 Σεπτεμβρίου. Αυτές θα περιλαμβάνουν ενίσχυση των ανέμων, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν σε εντάσεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανά τοπικά 9 μποφόρ, αρχίζοντας από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, καθώς και τις περιοχές των Κυθήρων και της Κρήτης. Σε άλλες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι. Ωστόσο, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Επιπλέον, από το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, όπως η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση την Κυριακή στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου, ενώ τη Δευτέρα η μείωση θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα με πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά, η θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί γύρω από τους 22 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: kathimerini.gr