Επικίνδυνες φωτιές στη Ηλεία με τρία μέτωπα σε εξέλιξη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία αντιμετωπίζουν την πρόκληση τριών πύρινων μετώπων, με την κατάσταση να είναι δύσκολη. Ο δήμαρχος της Ηλιδος, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, περιγράφει την κατάσταση ως επικίνδυνη, με τα κύρια μέτωπα να εντοπίζονται στο Χάβαρι, στο Γεράκι και σε μια ακόμα επικίνδυνη περιοχή, το Κρυονέρι. Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που αλλάζουν κατεύθυνση, έχει διασκορπιστεί σε τρία μέτωπα και έχει προκαλέσει ζημιές με δύο έως τρία σπίτια να έχουν καεί στην περιοχή της Μπιουμπούνας.

Στη Νέα Μανωλάδα, λίγο μετά τις 5, έχει ξεσπάσει πρόσφατα μια πυρκαγιά που καίει καλαμιές σε ελώδη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς και δύο ελικόπτερα. Ωστόσο, η κατάσταση στην Ηλιδα παραμένει πιο κρίσιμη, με την ανάγκη για περισσότερα εναέρια μέσα να είναι επιτακτική, όπως τονίζει ο δήμαρχος.

Νωρίτερα, γύρω στις 4 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για την περιοχή του Χάβαρι, προειδοποιώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα. Παράλληλα, οι κάτοικοι των οικισμών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα.

Το τρίτο μέτωπο της πυρκαγιάς έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Πανόπουλου, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου 32 πυροσβέστες με πεζοπόρη ομάδα και 10 οχήματα επιχειρούν, υποστηριζόμενοι από πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: kathimerini.gr