Εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης Στη Φυλακή με Συμμετοχή Σωφρονιστικού Υπαλλήλου

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση δρούσε οργανωμένα, με διακριτούς ρόλους για τα μέλη της. Κεντρικό πρόσωπο αυτής ήταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή, τη μεταφορά και την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στο κατάστημα κράτησης, ακολουθώντας οδηγίες από δύο κρατούμενους. Εκμεταλλευόμενος τη θέση του, φέρεται ότι απέκρυπτε τις ποσότητες των ναρκωτικών στις εγκαταστάσεις των μαγειρείων, από όπου τις παρέδιδαν οι συνεργάτες του. Η αμοιβή του κυμαινόταν μεταξύ 500 και 1000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που εισήγαγε.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, διεξήχθη το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου σε νησιωτική περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης, ενώ εναντίον δύο εσωτερικών κρατουμένων σχηματίστηκε δικογραφία. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παράνομη κατοχή όπλων.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι η οργάνωση είχε εισαγάγει τουλάχιστον έξι φορές ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης, ενώ ο υπάλληλος είχε παραλάβει τρεις φορές πληρωμές ύψους 500 ευρώ. Ο ίδιος προμήθευε επίσης κρατούμενους με τηλεφωνικές συνδέσεις και ενημέρωνε τις συντρόφους των κρατουμένων για επικείμενους ελέγχους.

Η δράση της οργάνωσης ήταν μεθοδική, με τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν κωδικοποιημένες λέξεις για να διασφαλίσουν την ανωνυμία τους. Αναφέρονταν σε ναρκωτικά ως «πράγματα», «καπνός» και «μαύρο» και χρησιμοποιούσαν τον όρο «χαρτιά» για τα χρήματα.

Κατά την αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 29,23 γραμμάρια κάνναβης, 8,17 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης και άλλα ναρκωτικά, τρία πιστόλια και φυσίγγια. Επίσης, διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι στους κρατούμενους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν αυτοσχέδια όπλα και ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για την προανάκριση της υπόθεσης. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι εξαιρετικά σοβαρές και περιλαμβάνουν συστηματική εγκληματική δραστηριότητα εντός των φυλακών.

Πηγή: kathimerini.gr