Ανέφερε ότι η υποξία είναι η έλλειψη οξυγόνου, με την ανοξία να είναι η ακραία μορφή της. Όσον αφορά την ασφυξία, επεσήμανε ότι αυτή προκαλεί βλάβες σε όλα τα όργανα, όπως στο ήπαρ, και ότι οι τομές στο ήπαρ της Μαλένας έδειξαν καθολική κενοτοπιώδη εκφύλιση των κυττάρων. Διαφώνησε με τις απόψεις άλλων ειδικών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι η ασφυξία προκαλεί ζημιά σε όλες τις μυικές ζώνες του ήπατος.
Σχολιάζοντας το πνευμονικό οίδημα, ο Ευτυχιάδης δήλωσε ότι μπορεί να προκληθεί είτε από χρόνια πάθηση είτε από οξύ περιστατικό όπως η ασφυξία. Αρνήθηκε ότι είχε επαφή με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε καταγράψει αρχικά τον θάνατο της Μαλένας ως ηπατική ανεπάρκεια, επισημαίνοντας πως είχε μία εικόνα ενός παιδιού στο νοσοκομείο, που παρουσίασε ξαφνικό θάνατο.
Ο μάρτυρας συνέχισε λέγοντας ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία για τον ξαφνικό θάνατο, καθώς προϋποθέτει κάποιες προϋπάρχουσες καταστάσεις, όπως συμπτώματα ή παρατεταμένη πορεία. Υπογράμμισε ότι δεν είναι συγκρίσιμη με μια καρδιολογική ανακοπή, που μπορεί να συμβεί άμεσα.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες που προσκόμισε ο μάρτυρας, ρωτώντας πού τις είχε ακούσει, αλλά η πρόεδρος της έδρας την ανακάλεσε στην τάξη.
Πηγή: kathimerini.gr