Ισχυροί Βόρειοι Άνεμοι και Πτώση Θερμοκρασίας Σημαντικά Αναμένονται Σήμερα

Σημαντική αύξηση της έντασης των βορείων ανέμων αναμένεται σήμερα Πέμπτη, με ριπές που ενδέχεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με το meteo.gr, οι πιο ισχυροί άνεμοι θα παρατηρηθούν στις Βόρειες Κυκλάδες, σε νησιωτικές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας (ιδίως στη Σάμο και την Ικαρία), στη Θάλασσα των Κυθήρων και στα νότια τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα υποστεί σημαντική μείωση σε πολλές περιοχές. Στους βόρειους και κεντρικούς τομείς της ανατολικής χώρας, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 19 έως 21 βαθμούς, ενώ σε άλλες περιοχές όπως η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και το Ιόνιο, θα φτάσουν τους 22 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναμένονται και τοπικές βροχές, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και την Κρήτη. Στο μεσημέρι, οι βροχές πιθανόν να επηρεάσουν και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα δυτικά ανατολικοί και νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στις ανατολικές περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Σήμερα, οι καιρικές συνθήκες θα διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή. Στη Μακεδονία, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι συνθήκες θα είναι πιο ασταθείς, με πιθανές βροχές μέχρι το μεσημέρι και ισχυρούς ανέμους. Στην Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Ηπειρωτική Ελλάδα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Η πρόγνωση για αύριο Παρασκευή περιλαμβάνει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές και στη συνέχεια γενικά αίθριο καιρό στα περισσότερα νησιά. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με αντίστοιχες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: kathimerini.gr