Καλοκαιρινός καιρός με περιορισμένες βροχές και ήπιες θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, αν και στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανές πρόσκαιρες βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάννησα και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη σε αρκετές περιοχές και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα ανεμίζουν κυρίως από βόρειες βορειοδυτικές κατευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα επικρατούν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με παρόμοια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Στα δυτικά και τα βόρεια, θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη), ενώ σε υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει μεταξύ 26 και 28 βαθμών, με τοπικές αυξήσεις στα ανατολικά να αγγίζουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, και οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στον Ιόνιο και την Ήπειρο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται επίσης γενικά αίθριες συνθήκες, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 28 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι αίθριες με ελαφρές νεφώσεις, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται να έχουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια, με θερμοκρασία από 19 έως 27 και κόλπους έως 28 βαθμούς. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι και πάλι γενικά αίθριος, με θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 08-10-2024, δείχνει γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Για την Τετάρτη 09-10-2024 και την Πέμπτη 10-10-2024, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, με μικρή μεταβολή της θερμοκρασίας. Στην Παρασκευή 11-10-2024, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σταθερές.

Πηγή: kathimerini.gr