Καταδίκη 64χρονου επιβάτη για βιντεοσκόπηση συνεπιβάτιδος στην αμαξοστοιχία

Ένας 64χρονος επιβάτης αμαξοστοιχίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή, μετά από καταγγελία 18χρονης συνεπιβάτιδάς του που τον κατηγόρησε ότι την βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον θεώρησε ένοχο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η καταγγελία έγινε στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Μια άλλη επιβάτιδα αντιλήφθηκε τη φερόμενη βιντεοσκόπηση και ενημέρωσε την 18χρονη, η οποία απευθύνθηκε στον ελεγκτή του τρένου για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δικογραφίας, βρέθηκαν 7 έως 8 βίντεο που εστίαζαν στο στήθος και το πρόσωπο της κοπέλας. Ο κατηγορούμενος, αλλοδαπός που προέρχεται από το Πακιστάν, φέρεται να είχε επιχειρήσει να διαγράψει τα βίντεο, μεταφέροντάς τα βιαστικά στον «κάδο απορριμμάτων» του κινητού του, όταν κατάλαβε ότι οι γυναίκες συζητούσαν για τις πράξεις του. Με την άφιξη του τρένου στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψή του.

Κατά την απολογία του, ο 64χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι δεν έχει βιντεοσκοπήσει την 18χρονη, αλλά μόνο το βαγόνι και τα τοπία της διαδρομής.

Πηγή: kathimerini.gr