Κατηγορίες και Αντιδράσεις γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, απολογήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε βαριές και απλές σωματικές βλάβες, σε βάρος ανηλίκων, που αφορούν επτά συνεργάτες του στην οργάνωση. Ενόψει των καταγγελιών για σωματικές τιμωρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές, ο κληρικός δήλωσε ότι πρόκειται για «καθοδηγούμενες» καταγγελίες, φέρνοντας στο προσκήνιο την πίστη του ότι οι καταθέσεις των παιδιών «ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

Παρά τις σοβαρές κατηγορίες, ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι η ίδρυση της Κιβωτού προήλθε από μια απόφαση αγάπης, με σκοπό να «θεραπεύσει το τραύμα» που βίωναν τα παραμελημένα παιδιά. Δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συγχωρήσει τα παιδιά, τα οποία έχει μεγαλώσει και προσφέρει βοήθεια όλη αυτή την περίοδο.

«Δεν υπήρχαν ούτε τιμωρίες, ούτε εξαντλητικές εργασίες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως εκδρομές, μουσική και επαφή με τη φύση, προκειμένου να αναπτύξουν υπευθυνότητα.

Αναφερόμενος στην επιλογή του να δημιουργήσει την Κιβωτό το 1998, ο πατέρας Αντώνιος εξήγησε ότι παρατηρούσε πολλά παιδιά της περιοχής, πολλά εκ των οποίων ήταν παραβατικά και δεν πήγαιναν σχολείο, να περιφέρονται στην πλατεία, τελικά οδηγώντας τον στην απόφαση να προσφέρει ασφαλή καταφύγιο και υποστήριξη σε αυτά.

Πηγή: kathimerini.gr