Μαμούθ φυτεία κάνναβης αποκαλύφθηκε στην Κωπαΐδα

Σε μια ερημική αγροτική περιοχή της Κωπαΐδας, ανακαλύφθηκε μια φυτεία κάνναβης που περιλάμβανε 8.342 δενδρύλλια, με ύψος έως 3,5 μέτρα. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου έχει συλληφθεί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανακάλυψη πέντε ακόμη συνεργών του.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει ότι από τις αρχές Μαΐου 2024, οι συλληφθέντες είχαν οργανωθεί σε εγκληματική οργάνωση για την καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης. Σε βάρος του 43χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Στη διάρκεια έρευνας στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τέιζερ, 48 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και το ποσό των 1.850 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και ένα ρυμουλκό, που ανήκαν στον συλληφθέντα.

Στο σημείο της φυτείας κλήθηκε κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, το οποίο πραγματοποίησε δειγματοληψία για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Από τα 8.342 δενδρύλλια, 1.348 εκριζώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 6.994 καταστράφηκαν επί τόπου με τη χρήση αγροτικού μηχανήματος. Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι η παράνομη επιχείρηση θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr