Οικονομική Ανταμοιβή για το Ένστολο Προσωπικό της Άμεσης Δράσης Αστυνομίας

Με κοινή υπουργική απόφαση, καθορίζεται η οικονομική ανταμοιβή για το ένστολο προσωπικό της Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας. Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης με τίτλο «Επιχειρησιακή ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης».

Η οικονομική αυτή ανταμοιβή προορίζεται για το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στα Α’ και Β’ Τμήματα Άμεσης Επέμβασης των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης στις δυο αυτές πόλεις. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι η χορήγηση της ανταμοιβής γίνεται στο πλαίσιο της αποστολής για την πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Επιπλέον, η ανταμοιβή αφορά και τη διαχείριση περιστατικών κινδύνων και κρίσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια. Το συνολικό ποσό που διατίθεται για τη χορήγηση της οικονομικής ανταμοιβής προέρχεται από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας 2021-2027, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Η οικονομική αυτή ανταμοιβή θα χορηγείται μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της δράσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Πηγή: kathimerini.gr