Παρ’ ολίγον ατύχημα με συρμό του Προαστιακού στην γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), στις 9 Οκτωβρίου σημειώθηκε περιστατικό με σχεδόν είσοδο συρμού του Προαστιακού σε γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβεβαίωσε το γεγονός σε δηλώσεις του στον Real Fm, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Ο κ. Τερεζάκης διευκρίνισε ότι το τρένο του Προαστιακού μπήκε με πλήρη τηλεδιοίκηση και αφού παραβίασε δύο φωτοσήματα, σταμάτησε πριν 500 μέτρα από την είσοδο της σήραγγας του μετρό. Αν και το τρένο ακολούθησε κανονική διαδρομή, αντί να συνεχίσει προς Πλακεντία, εισήλθε στη γραμμή του μετρό.

Σημείωσε επίσης ότι, κατά την εκτίμησή του, το τρένο δεν θα μπορούσε να «σφήνωσε». Ωστόσο, τόνισε ότι το περιστατικό προήλθε από παρασκήνιο καθυστερήσεων, με τον μηχανοδηγό να παραβιάζει τις ενδείξεις, ενώ η ευθύνη ανήκει στον σταθμάρχη, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από υπηρεσία και βρίσκεται υπό επανεκπαίδευση.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού και ότι η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών, με το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σε δήλωσή της, η εταιρεία επεσήμανε τη δέσμευσή της για τη βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πηγή: kathimerini.gr