Ψηφιακός προγραμματισμός ραντεβού για εξετάσεις οδήγησης στην Αττική

Η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις οδήγησης στην Περιφέρεια Αττικής γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως. Έτσι, οι πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν το δίπλωμα οδήγησης δεν χρειάζεται πια να παραστούν αυτοπροσώπως, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και κόπο. Αυτή η διαδικασία ισχύει επίσης και για τις επεκτάσεις διπλωμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι, είτε αυτοί είναι οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέξουν εύκολα την ημέρα και την ώρα για την εξέταση οδήγησης που επιθυμούν. Ανάλογες ψηφιακές πλατφόρμες έχουν λειτουργήσει με επιτυχία και σε άλλες περιφέρειες, όπως η Κεντρική Μακεδονία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η Περιφέρεια προχωρά σε σημαντικό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και την ενίσχυση της διαφάνειας. «Πλέον, οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους θα μπορούν να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη διαφάνεια», τόνισε.

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» σχεδιάστηκε κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, με τη βοήθεια της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης. Από τον Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκε η λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωριστεί πάνω από 700 σχολές οδηγών, που παρακολούθησαν διαδικτυακό σεμινάριο, και τα αιτήματα ραντεβού για εξετάσεις έχουν ξεπεράσει τα 4.700. Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, το 62,2% των ραντεβού αφορά θεωρητικές εξετάσεις, ενώ το 37,8% αφορά πρακτικές, κυρίως στην περιοχή του Κεντρικού και Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Πηγή: kathimerini.gr