Πυρκαγιά στην Κορινθία Σημαντική Ενημέρωση για τους Πολίτες στην Περιοχή Πύργος

Μια δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή το πρωί στην περιοχή Ροζενά του Ξυλόκαστρου Κορινθίας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Σχεδόν άμεσα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, όπου η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση. Αν και δεν υπάρχει απειλή για οικισμούς, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την κατάσταση, καθώς οι ριπές του ανέμου είναι πολύ ισχυρές, ενώ το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει την προσπέλαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο της προσπάθειας κατάσβεσης, έχουν κινητοποιηθεί 183 πυροσβέστες, 48 οχήματα, 6 ελικόπτερα (το ένα εκ των οποίων για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη. Επιπλέον, παρέχεται συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τον τοπικό δήμο, καθώς επίσης και δύο μηχανήματα έργου από το ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους προειδοποιεί να απομακρυνθούν προς Ζάχολη και να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανάρτησε επίσης οδηγίες προφύλαξης, ζητώντας από τους πολίτες να ακολουθούν τις εντολές των Αρχών για την ασφάλειά τους.

Πηγή: kathimerini.gr