Συμμορία κλοπών οχημάτων και διαρρήξεων ΑΤΜ εξαρθρώθηκε στην Αττική και την Ηλεία

Ένα βίντεο που καταγράφει τη δράση μιας συμμορίας που αφαιρεί οχήματα και διαρρηγνύει ΑΤΜ, αναδείχθηκε πρόσφατα. Οι δράστες, ντυμένοι με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιχείρησαν να διαρρήξουν την τζαμαρία ενός οπωροπωλείου στην Κυλλήνη Ηλείας, όπου υπήρχε εγκατεστημένο ΑΤΜ. Με τη χρήση βαριοπούλας, προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο μηχάνημα.

Ένα όχημα που συνδεόταν με τη σπείρα βρέθηκε στην Αγία Μαύρα Ηλείας, και μέσα σε αυτό βρέθηκαν γάντια, full face μάσκες, βαριοπούλες, εκρηκτική ύλη και βενζίνη. Η συγκεκριμένη σπείρα είχε προηγούμενα κλοπές, συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος που αφαιρέθηκε τον Μάρτιο του 2023 στη Μεταμόρφωση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη διάρρηξη του ΑΤΜ.

Μια επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων, εκ των οποίων ο ένας, ηλικίας 27 ετών, είναι σεσημασμένος και έχει επανειλημμένα εμπλακεί σε ποινικές υποθέσεις από το 2011. Έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικές ουσίες, και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, περιλαμβανομένης της υποχρέωσης εμφάνισης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Πηγή: kathimerini.gr