Τελευταίο Αντίο στον Μίμη Πλέσσα, Ένας Θρύλος της Μουσικής

Σε ένα κλίμα βαθιάς οδύνης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Μίμη Πλέσσα το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Από το πρωί, η σορός του ήταν εκτεθειμένη για όσους ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 100 ετών.

Συγγενείς, φίλοι και αρκετοί καλλιτέχνες βρέθηκαν εκεί για να του αποδώσουν φόρο τιμής. Κοινές φράσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν «Ο Μίμης δεν θα ξεχαστεί ποτέ», «Μαέστρο, σε ευχαριστούμε», και «Άφησες τραγούδια για 1.000 ζωές». Η ατμόσφαιρα έγινε ακόμα πιο συγκινητική με τους ήχους των αγαπημένων του κομματιών, όπως «Αγάλμα» και «Θα πιω απόψε το φεγγάρι».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, τόνισε την αξία του Πλέσσα τόσο ως μουσικοσυνθέτη όσο και ως ζωγράφο. Ο Αντώνης Ρέμος, άλλο ένα γνωστό πρόσωπο της ελληνικής μουσικής σκηνής, μίλησε συγκινημένος για τη στήριξη και την αγάπη του Μίμη προς τους καλλιτέχνες, αναφέροντας πως θα συνεχίσει να τραγουδά τα έργα του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και πολλοί συνεργάτες του Πλέσσα, που εξέφρασαν τη λύπη τους, ενώ στο τελευταίο αντίο, η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, τόνισε τη σημασία της αγάπης του κόσμου ως το μεγαλύτερο βραβείο για τον Μίμη.

Η τελετή είχε έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, υπογραμμίζοντας την ανεξίτηλη σφραγίδα που άφησε ο καλλιτέχνης στο ελληνικό μουσικό τοπίο.

Πηγή: kathimerini.gr