Τηλεφωνική απάτη σε βάρος 80χρονης με θύμα υποτιθέμενη έκτακτη ανάγκη της κόρης της

Μετά από έρευνα του τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος μιας 80χρονης γυναίκας στην περιοχή των Γρεβενών. Ο δράστης, ένας 28χρονός αλλοδαπός, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 15.500 ευρώ από την ηλικιωμένη, επικαλούμενος επείγουσα χειρουργική επέμβαση της κόρης της.

Η απάτη εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν η 80χρονη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο που συστήθηκε ως ιατρός νοσοκομείου. Ο απατεώνας της ανέφερε ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση, απαιτώντας την καταβολή χρηματικού ποσού για το δήθεν χειρουργείο. Ταυτόχρονα, μια γυναίκα που προσποιούνταν την κόρη της την έπεισε περαιτέρω.

Η 80χρονη, παρασυρμένη από την πίεση των εξελίξεων, υπάκουσε και παρέδωσε το ποσό στον 28χρονο, ο οποίος είχε ρόλο εισπράκτορα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δύο συνεργούς του δράστη, ένα άνδρα που υποδύθηκε τον ιατρό και μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως κόρη της ηλικιωμένης. Εξετάζεται επίσης η πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον τους θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Πηγή: kathimerini.gr