Τραγωδία στη Σάμο από ναυάγιο με θύματα και διασωθέντες πρόσφυγες

Το Λιμενικό Σώμα δημοσιοποίησε ένα βίντεο που σχετίζεται με το πρόσφατο ναυάγιο στη Σάμο, το οποίο συνέβη τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να συμβούν τέσσερις θανάτοι. Οι θύματα της τραγωδίας περιλαμβάνουν τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι. Από τους επιβαίνοντες στο σκάφος, 30 άτομα κατάφεραν να διασωθούν, καθώς και ο διακινητής τους, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές.

Οι 26 από τους διασωθέντες είχαν την ικανότητα να βγουν μόνοι τους στη στεριά, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ανασύρθηκαν ζωντανοί από τη θάλασσα. Αυτοί οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου για τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης.

Προς το παρόν, οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται από πλωτά και χερσαία σκάφη του Λιμενικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και από παραπλέοντα πλοία. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, υπάρχει πιθανότητα να αγνοείται άλλος ένας άνθρωπος. Στο σημείο κατευθύνεται επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να συνδράμει στις επιχειρήσεις αναζήτησης.

Πηγή: kathimerini.gr