Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Φιράς Αμπιάντ, οι θάνατοι έχουν φτάσει συνολικά τους 558, περιλαμβάνοντας 50 παιδιά και 94 γυναίκες, ενώ 1.835 άτομα έχουν τραυματιστεί. Πολλοί κάτοικοι του Λιβάνου εγκαταλείπουν τις πληγείσες περιοχές και κατευθύνονται προς τη Βηρυτό αναζητώντας ασφάλεια.
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι το βράδυ επιτέθηκε σε αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων εργοστάσιο εκρηκτικών στα 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα, χρησιμοποιώντας ρουκέτες Fadi, ενώ επιτέθηκε και στο αεροδρόμιο Megiddo. Αυτές οι εξελίξεις εντείνουν τους φόβους για μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην περιοχή.
Η σημερινή κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία και για την πιθανότητα να εμπλακούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν σε ευρύτερο πόλεμο, δεδομένου ότι οι δυο χώρες έχουν στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε εκατοντάδες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ, με στόχους σε νότιες, ανατολικές και βόρειες περιοχές του Λιβάνου,όπως εκτοξευτές ρουκετών και θέσεις διοίκησης.
Εξαιτίας της κρίσης, περισσότερες από 30 πτήσεις προς και από τη Βηρυτό ακυρώθηκαν. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, ανακοίνωσε ταξίδι στη Νέα Υόρκη για επαφές στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά προειδοποίησαν ότι η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να παρασυρθεί σε μια εκτενέστερη σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες για όλες τις χώρες. Η Χεζμπολάχ, που διαθέτει ισχυρές στρατηγικές και πολεμικές ικανότητες, ενδέχεται να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ σε περίπτωση χερσαίας εισβολής.
Καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται, είναι αβέβαιο πώς θα εξελιχθεί η τρέχουσα κρίση και αν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αστάθειες στην περιοχή.
Πηγή: kathimerini.gr