Αν επιθυμείτε να απολαύσετε παλαιωμένα τυριά, όπως μια γραβιέρα 12 μηνών και άνω, είναι υπέροχα σε συνδυασμό με βαρελάτα ερυθρά κρασιά, όπως το δημοφιλές κρητικό blend Κοτσιφάλι-Syrah ή ένα 100% Μανδηλάρι. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το αφρώδες Ρωμέικο ή ένα αφρώδες Βιδιανό με ένα πιάτο που περιλαμβάνει στάκα και αυγά, ή να δοκιμάσετε το κρεμώδες, υπόξινο ξύγαλο πάνω σε φέτα χωριάτικου ψωμιού.
Για να επιτύχετε μια αρμονική γευστική σύνθεση, είναι σημαντικό το τυρί και το κρασί να έχουν την ίδια ένταση. Αν πάλι προτιμάτε μια γευστική αντίθεση, μπορείτε να συνδυάσετε τα πιο funky τυριά, όπως το τουλουμοτύρι, το σπιτικό τυροζουλάκι ή ακόμα και το ξηρό ανθότυρο, με ένα επιδόρπιο κρασί.
Πηγή: kathimerini.gr