Αφού επιλέξετε την κατάλληλη σαμπάνια για την περίσταση, είναι σημαντικό να την σερβίρετε κρύα, γύρω στους 12°C – όχι παγωμένη και σίγουρα χωρίς πάγο στο ποτήρι! Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η θερμοκρασία είναι μια άνετη σαμπανιέρα γεμάτη πάγο. Όταν φτάσει η ώρα να σερβίρετε, αποφύγετε να τυλίξετε τη μπουκάλα σε πετσέτα, καθώς αυτή η πρακτική προήλθε από τα νυχτερινά κέντρα για να κρύψει την ετικέτα. Αν, λοιπόν, δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, απλά σκουπίστε τη μπουκάλα και ανοίξτε τη με προσοχή.
Όσον αφορά τα ποτήρια, ένα ποτήρι του λευκού κρασιού είναι ιδανικό, αλλά αν έχετε τις κουπ της μαμάς σας, δεν υπάρχει λόγος να μην τις χρησιμοποιήσετε, καθώς έχουν επιστρέψει στη μόδα. Σε ό,τι αφορά τo φαγητό, η παραδοσιακή κάλυψη του τραπεζιού και το μαγείρεμα μπορούν να παραλειφθούν! Μερικές προτάσεις είναι πράσινες ελιές, αμύγδαλα, μικρά κυβάκια γραβιέρας και σάντουιτς με σολομό ή κοτόπουλο, καθώς και ταρτάκια φρούτων χωρίς κρέμες. Μην κάνετε το λάθος να σερβίρετε χαβιάρι, καθώς προτιμά τις στιβαρές βότκες.
Για τις επιλογές σας, προτείνω:
– Deutz, Champagne Brut Classic, White
– Prierre Gimonnet et Fils, Oger, Grand Cru, Blanc de Blancs, Brut, NV
– Billecart Salmon Brut Reserve
– Gosset Brut Grande Reserve
Πηγή: kathimerini.gr