Ανακοίνωση της Προεδρίας για την Επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πολωνία για τη 19η Ατυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου. Μετά την ξενάγηση, πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων στον Τοίχο Θανάτου και στο Μνημείο Θυμάτων.

Η Πρόεδρος δήλωσε: «Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, της μεθοδικής εξόντωσης από το ναζιστικό καθεστώς εκατομμυρίων Εβραίων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Ελληνες, καθώς και πολλών άλλων συνανθρώπων μας. Μια ασύλληπτη βαρβαρότητα που στιγμάτισε ανεξίτηλα όχι μόνο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Σημείωσε επίσης την αναγκαιότητα του διαρκούς αγώνα για να μη ξανασυμβούν τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα, στην εποχή που η ειρήνη, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται. Πηγή: kathimerini.gr