Οι «εκκρεμείς αιτήσεις» αφορούν σχέδια που έχουν υποβληθεί εδώ και μήνες και οι οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επαγγελματίες της κινηματογραφικής κοινότητας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν υποχρεώσεις προς συνεργάτες από το εξωτερικό. Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ότι το ΕΚΚΟΜΕΔ θα διασφαλίσει την κινητροδότηση των υπολειπόμενων επενδύσεων του προηγούμενου καθεστώτος, οι οποίες συγκεντρώνουν επενδύσεις ύψους 410 εκατ. ευρώ, με τα συνολικά κίνητρα να ανέρχονται στα 160 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι ο βασικός στρατηγικός στόχος είναι η επαναλειτουργία του cash rebate το Ιανουάριο του 2025, με τρόπο αξιόπιστο, βιώσιμο, διαφανή και προβλέψιμο. Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα αποτελέσματα του χρηματοδοτικού εργαλείου, δηλώνοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν ενταχθεί 70 επενδυτικά σχέδια και έχουν αποπληρωθεί 46, ενώ από το 2019 έχουν αποπληρωθεί συνολικά 211 σχέδια με ποσό 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 50 εκατ. τον τελευταίο χρόνο.
Σχετικά με την ανάπτυξη του νέου cash rebate, ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι έχει γίνει στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην οπτικοακουστική βιομηχανία, προκειμένου τα τρία νέα καθεστώτα ενίσχυσης (κινηματογράφος – τηλεόραση, animation – VR/AR και ψηφιακά παιχνίδια) να είναι πιο φιλικά και προσιτά για τους Έλληνες και διεθνείς παραγωγούς.
Πηγή: kathimerini.gr