Μιλώντας για την ανάγνωση, αυτή τη στιγμή έχει δίπλα του τα βιβλία “Κλεμμένη περγαμηνή” του Πεσσόα και “Ματωμένο μεσημβρινό” του Μακάρθι. Ένα πρόσφατο ενδιαφέρον στοιχείο που ανακάλυψε διαβάζοντας είναι πως η λογοτεχνία μπορεί να μεταμορφώσει τον Αρχοντα του Σκότους σε έναν γοητευτικό επόπτη της Ανθρωπότητας, ασκώντας ουσιαστική κριτική και βάζοντας τάξη στο Χάος ή φέρνοντας το Χάος εκεί όπου υπάρχει τάξη.
Μιλώντας για κλασικά έργα, έχει διαβάσει πρόσφατα για πρώτη φορά “Μαιτρ και Μαργαρίτα” του Μπουλγκάκοφ και “Το παλτό” του Γκόγκολ. Όσον αφορά την ιδανική αναγνωστική συνθήκη, ο Αντυ δηλώνει ότι το καλό βιβλίο είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο. Προτιμάει να διαβάζει σε ήσυχα καφέ, κοντά στη θάλασσα, ή σε παγκάκια πάρκου, αλλά θυμάται και μια ιδιαίτερη στιγμή με την ανάγνωση της “Υπερταχείας” του Μπουτζάτι σε ένα γεμάτο τρένο.
Κάνοντας λόγο για συναισθηματικούς δεσμούς με τα βιβλία, αναφέρει ότι δεν νιώθει ενοχές για τις επιλογές του, ούτε για ανθυγιεινές απολαύσεις όπως τα γλυκά. Αυτό που τον συγκινεί περισσότερο σε ένα βιβλίο είναι η σύνδεση ενός κοινού βιώματος από τη ζωή του ή η γραφή καθαυτή.
Το επόμενο βιβλίο που σκοπεύει να διαβάσει είναι το μοναδικό αδιάβαστο έργο του Ρέιμοντ Τσάντλερ με τον Φίλιπ Μάρλοου, τη “Μικρή αδερφή”.
Αναφερόμενος στον τίτλο “Ο Μαύρος Γάτος”, εξηγεί ότι το μπαρ Μαύρος Γάτος είναι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο εξελίσσονται οι ιστορίες και οι χαρακτήρες, σαν ένα καρουζέλ. Συμβολίζει επίσης τη κακοτυχία και τον πόνο, αποτελώντας μια έννοια του ανεπιθύμητου.
Ο συνδετικός κρίκος των ιστοριών του βιβλίου του είναι η ζωή στην κεντρική Αθήνα, όπου η πόλη μετατρέπεται σε τουριστικό λούνα παρκ, με τις ηθικές αξίες και τους πολίτες να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Αλλά και η φιλία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Πηγή: kathimerini.gr